Mijn naam is Inge van Erp. Zo’n 14 jaar geleden volgde ik mijn eerste Yoga / Qi gong les bij mij in de buurt. Wat een rust en zelfkennis gaf dit. Niet alleen tijdens de les, maar ook daar buiten. Het had iets ‘magisch’. Ik wilde meer weten. Ik ging op zoek naar de juiste opleiding voor mij. Dit was Arhanta Yoga International. Yogi Ram komt uit India en geeft traditionele Hatha lessen. Ik vond de opleiding geweldig! Maar ik leer nog steeds. Door het te doen, maar ook door het lesgeven aan allerlei mensen. Dat maakt het zo interessant, leerzaam en kan ik blijven groeien. Daar ben ik super dankbaar voor.

Door het vele aanbod aan Yoga kwam ik in aanraking met Yin yoga. Dit was wat ik nodig had. Slowing down. Een soort ‘actief’ mediteren. Helemaal stil zitten voor langere tijd was nog niet zo mijn ding en dit gaf uitkomst. Ik heb een opleiding gedaan in Zwitserland bij With Yinyoga en leerde daar over de anatomie en de meridianen vanuit de Traditionele Chinese Medicijnenleer. Dit is elke les weer een cadeau om te geven.

Vanwege mijn schouderblessure ben ik via veel omwegen terecht gekomen bij Pilates. Dat voelde ‘sterk’. Door deze mind body methode leerde ik mijn lijf nog beter kennen en aansturen, ik bracht mijn ‘fascia’ weer in beweging, ik kreeg een sterkere core en had ik warempel minder klachten.

Ik ging mezelf meer en meer verdiepen in Pilates. Ik deed een training tot Pilates docent, ik doe aan bijscholingen, lees er veel over, kijk allerlei video materiaal, ik oefen en ervaar, ik geef les en leer. Want ieder lichaam is anders.

Mijn doel is mensen (weer) in contact te brengen met hun eigen lijf. Ook als dit niet helemaal meer doet wat jij wilt.